PRIve workshops

Wil je liever samen met je partner, mama of dochter of vriendengroep een workshop komen volgen? Dan kan dat ook bij me thuis in het atelier in Mechelen. Er zijn duo workshops en workshops voor groepen van 4 tot 6 personen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende formules. Heb je een vraag over een workshop met een grotere groep, dan kan je die hier stellen. 

DUO WOrkshop

DUO WOrkshop trouwring

PRIVÉ groepsWOrkshop

duo workshops

Welke workshop kan je volgen?

In een duo-workshop kan  je eender welk juweel maken. Qua technieken kiezen we wat het beste aansluit bij jullie ontwerpen. Dit kan ofwel met de focus op klassieke goudsmidtechnieken zoals zagen, vijlen, solderen, .. zijn, ofwel met de focus op verloren wasmethode (voor ontwerpen die iets meer detail of 3D-volume hebben). Bij de verloren wasmethode is het wel zo dat je je juweel niet meteen kan meenemen omdat dit moet gegoten worden. Ik werk het juweel voor je af en je kan het enkele weken later komen ophalen in het atelier. 

Kostprijs? 

De kostprijs is €250 per persoon. Zilver is in de prijs inbegrepen. Wil je bij de verloren wasmethode een juweel uit goud, is dit niet inbegrepen. Ook voor vergulden, wordt een meerprijs aangerekend, die berekend wordt ter plekke. 

duo workshop trouwring

Welke ringen kan je maken? 

Je kan kiezen uit 2 methodes om jullie ringen te maken : ofwel smeed je de ringen vanuit plaat of draad ofwel werk je in de verloren wasmethode.
Bij de eerste methode ligt de focus op klassieke goudsmidtechnieken zoals zagen, vijlen, solderen, … . Het resultaat zijn ringen zonder teveel poespas die perfect elke dag te dragen zijn, maar met liefde gehamerd zijn in jullie eigen structuur. Ook heb je keuze uit verschillende finishes (mat, satijnglans, hoogglans).  
Bij de tweede methode, kan je iets organischer werken en wat meer detail of 3D-volume aan je ringen geven. Bij de verloren wasmethode is het wel zo dat je je juweel niet meteen kan meenemen omdat dit moet gegoten worden. Ik werk het juweel verder voor je af in je gekozen finish en je kan het enkele weken later komen ophalen in het atelier. 

Kostprijs? 

De kostprijs is €250 per persoon voor de workshop zelf en de afwerking. De prijs voor het laten gieten van de ringen in goud is niet inbegrepen. Ik maak vooraf een schatting van de kostprijs hiervan op basis van de dagkoers. 

Privé groepsworkshop

Welke juwelen kan je maken?

Je kan kiezen uit verschillende workshops: 

 • Mini-workshop oorstekers (2u)
 • Mini-workshop zilveren ringen (2u)
 • Stapelbare ringen (4u) 
 • Oorringen (hangers of stekers) (4u)
 • Meditatiering (4u)
 • Juweel in de verloren was techniek – (2 af te spreken dagdelen: 4u +3u)

Kostprijs? 

De kostprijs is afhankelijk van de workshop:

 • Mini-workshop oorstekers – €85 p.p.
 • Mini-workshop zilveren ringen – €85 p.p.
 • Stapelbare ringen – €135 p.p.
 • Oorringen (hangers of stekers) – €145 p.p.
 • Meditatiering – €135 p.p.
 • Juweel in de verloren was techniek – €195 p.p.

Aantal personen? 

Minimaal 4 en maximaal 12 personen.

Waar? 

Voor een groep tot 6 personen in het atelier in Mechelen. Voor een groep groter dan 6 personen wordt er een externe workshoplocatie in Mechelen of de buurt vastgelegd.